Hozzávalók:
A laphoz:
- 9 tojásfehérje
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- csipet só
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 6 dl tej
- 16 dkg cukor
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 2 evőkanál vaníliás cukor
Így készült:
A tojásfehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá vertem. Kanalanként hozzákevertem a lisztet, közben belekevertem a sütőport is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (28×36 cm-es) kentem a masszát s 180 fokon kisütöttem.
A krémhez a pudingporból s tejből sűrű pudingot főztem. Kavargatva hagytam kihűlni.
Közben elkevertem a puha vajat a cukorral s kanalanként hozzáadtam a kihűlt pudingot.
A krémet a közben kihűlt lapra kentem.
A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem s elsimítottam a süti tetején.
A lap a rendes piskótánál keményebb, szárazabb. De a sok krémmel és habbal teljesen élvezhető volt, sőt!
Úgy terveztem, hogy kettévágom a lapot, megkenem lekvárral, erre kerül a krém, a tetejére a hab. De nem mertem próbálkozni a kettévágással, így egy könnyebb utat választottam. A lekvár le is maradt róla. Majd egy sima piskóta esetében próbálkozom a lekváros változattal.
Ez így ahogy van igen finom és nagyon guszta! Fehérjéből még nem készítettem piskótát de lehet hogy majd kipróbálom mert nekem is lapul a hűtőbe pár darab fehérje:-))
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Ha van maradék tojásfehérje, akkor érdemes kipróbálni!
TörlésNagyon guszta, így ránézésre nagyon harmonikus ízű, finom süteménynek gondolom! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Hankka! Jól látod! :-)
TörlésHúh, de jól néz ki! Én mindig gondban vagyok azzal, hogy hogyan hasznosítsam fel a megmaradt tojások sárgáját vagy fehérjét! Úgyhogy megjegyzem ezt a receptet! :)
VálaszTörlésCsigabige, köszönöm! Van már jó néhány fehérje-hasznosító receptem, csokorba kéne gyűjtsem.
TörlésGyönyörű és pillekönnyűnek látszik! Máskor is próbálkozz a vanílián kívűl más ízű pudingporral... :-))
VálaszTörlésKöszönöm, Zsuzsa! A más ízű pudingporé az érdem? :-) A vaníliásat is lehet színesíteni, ízesíteni, itthon is...
TörlésDe szépek! Milyen jó ötlet az összegyűlő fehérjék elhasználásához :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin!
TörlésNálunk is gyorsan gyűlik a tojásfehérje, mindig van pár darab a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Ezért mindig jól jönnek az ilyen tojásfehérje újrahasznosítható sütik.:)
VálaszTörlésTetszik a sütid, nagyon finom lehet. :)
Rendkívül mutatós, és nagyon finom lehet!
VálaszTörlés