- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg zsír
- 1,5 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojássárga lekenni
- szezámmag beszórni
Így készült:
A sót, lisztet elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a túrót, tojást és a tejfölt. Összegyúrtam. Nekem ennyi tejföltől is összeállt a tészta, de szükség szerint lehet még tenni hozzá.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, feltekertem, mint a kalácsot, majd újra kinyújtottam.
Tojássárgával lekentem, szezámmaggal beszórtam. Derelyemetszővel csíkokra vágtam, tepsibe pakoltam.
180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Finom ropogós lett, ahogy én szeretem.
A tetejére kerülhet más mag is, vagy akár reszel sajt is. De legjobban szezámmaggal kedvelem a sós sütiket, szeretem a megpirult mag ízét.
Nagyon guszták! A napokban nekem is sós süti utáni vágyam támadt :)
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Én gyakrabban vágyom sósra, mint édesre! Persze az édest sem vetem meg...
VálaszTörlésNagyon szépek! Pár stangli jól jönne vacsira. :)
VálaszTörlés