2015. február 7., szombat

Kekszes mokkaszelet

Épp ma egy hete készült. E hétvégi süti meg még nem készült el, nem is fog, csak holnap. Különben nem ülnék itt, hanem a konyhában tüsténkednék.
Egy újságban (Receptözön Sütemények, 2013/1.) találtam a receptet, s érdekesnek találtam, mert a töltelékbe darált keksz kerül. No meg kávé, amitől csak finom lehet. Az is lett!

 Hozzávalók:

  • 7 tojásos piskóta
  • 25 dkg darált keksz
  • 2 dl feketekávé
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaó
Így készült:
Megsütöttem a piskótát, hagytam kihűlni.
A krémhez a kekszre ráöntöttem a rumot, kávét, hozzáadtam a cukrot, kakaót, puha vajat s alaposan elkevertem.
A piskótára kentem. Tetejét darált keksszel szórtam be, az eredeti recept szerint viszont csokimáz kerül rá.
Krémes is készült múlt héten, az bizony hamarabb elfogyott. Hogyne, hisz családi kedvenc. Csak úgy számolgatják, kinek hány kocka jut belőle, s hogy örülnek, hogy az én fejadagomat is megehetik! :-)

5 megjegyzés:

  1. Tetszik a recept, biztos vagyok benne, hogy finom volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Vanilin! Persze, hogy finom volt, főleg nekem, mert valami krémesre vágytam! :-)

      Törlés
  2. Jaj, de finom lehet! Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csigabige, köszönöm! Finom bizony!

      Törlés
  3. Hm, nagyon guszta süti .... finom kávés! :)

    VálaszTörlés