Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 5-6 szelet szikkadt kenyér
- só, bors, paprika
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- zsemlemorzsa, ha lágy lenne a massza
- 6 főtt tojás
- reszelt sajt- 15-20 dkg
- kevés olaj
Így készült:
A kenyeret vízbe áztattam. A darált húst, fűszereket, nyers tojást, zúzott fokhagymát tálba tettem, hozzáadtam a kicsavart és összemorzsolt kenyeret. Összegyúrtam. Ha lágy, kevés zsemlemorzsát teszek hozzá.
A masszát két részre osztottam. Egyik felét olajjal vékonyan lekent alufóliára tettem, téglalap alakúra igazgattam-nyomogattam, vékony rétegben. Ráreszeltem 3 tojást, rászórtam fele sajtot s szorosan feltekertem. Olajjal vékonyan kikent tepsibe tettem, mellé a másik, hasonló módon elkészített tekercset.
180 fokos sütőben addig sütöm, míg a teteje szépen megpirul.
Kihűlés után szépen lehet szeletelni.
Nálunk hagyma nem kerül a fasírt masszájába, de előfordult, hogy zöldségesen készült, amikor apróra vágott hagyma, reszelt répa és főtt krumpli is került bele. Úgy is szeretjük, de a kedvenc az otthonról "hozott", Anyukától tanult változat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése