Hozzávalók:
- 5 tojásos kakaós piskóta
- 20 dkg cukor
- 2 dl víz
- 7 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 10 dkg csoki a díszítéshez
Így készült:
A szokásos módon elkészítettem a piskótát, kerek, 22 cm-es kapcsos tortaformában tűpróbáig sütöttem.
Kihűlés után vízszintesen 3 lapra vágtam.
A krémhez a cukrot kis lángon karamellizáltam. Mikor kész lett, 2 dl vizet öntöttem rá, s hagytam főni, míg teljesen feloldódott a cukor.
Közben a púpos evőkanállal mért lisztet simára kevertem kevés tejjel, apránként a többi tejet is hozzáadtam. a karamellhez öntöttem, s állandóan kavarva sűrűre főztem.
Időnként megkavarva hagytam kihűlni.
Mikor kihűlt, kanalanként a vajhoz kevertem.
Megtöltöttem vele a tortalapokat, a külsejét is bevontam. Egy keveset hagytam a díszítéshez.
Gőz fölött felolvasztott csokival és krémcsókokkal díszítettem a tortát.
Mutatós lett a torta, finom, de jó dolog, hogy ilyen nagy és összetartó a család! Még sokat és boldogat, újra és újra :)
VálaszTörlésÚhhh, de gyönyörű! <3
VálaszTörlés