Bár kevesebbet sütök, de hétvégére muszáj. Hiányozna, ha kihagynám. Főleg valami krémes időnként. Mert azok a kedvenceim. Volt túró a hűtőben, aköré kerekedett ez a süti.
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 csomag szalalkáli
A töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 25 dkg vaj
- 18 dkg + 2 evőkanál cukor
- 50 dkg túró
Így készült:
A tésztához a szalalkálit elkevertem a tejben.
A lisztet, sót, cukrot, zsírt elmorzsoltam, hozzáadtam a tojásokat, citromhéjat, szalalkális tejet és összegyúrtam a tésztát. Ne legyen kemény a tészta, mert akkor nehéz kinyújtani, sem túl lágy, mert akkor ragad. Ha kemény, még pici tej kerülhet bele, ha lágy, ragadós, akkor liszttel javítsunk az állagán.
A tésztát 3 fele osztva, kinyújtva, tepsi hátán 3 lapot sütöttem belőle.
A krémhez elkevertem a pudingporokat kevés tejben, majd a többi tejet is hozzákevertem. Állandóan kavargatva, 2 evőkanál cukorral sűrűre főztem. Miközben hűlt, gyakran átkavartam.
A vajat a 18 dkg cukorral elkevertem, majd kanalanként belekerült a közben kihűlt puding. A túrót áttörtem, s ezt is hozzákevertem a krémhez.
A lapokat vékonyan megkentem baracklekvárral, erre került a krém, s szeletelésig hideg helyre tettem.
Nem kell állnia másnapig, mint többnyire a krémmel töltött lapoknak, a szalalkális lap jó puha, s néhány óra múlva szépen lehet szeletelni.
Mivel a süti fehér, s épp hóvirágnyíláskor készült, azért kapta ezt a nevet. Ennek már lassan két hete. Nagyon vártam a tavaszt, s remélem, most már visszafordíthatatlanul itt van! :-)
Ismét finomat és szépet sütöttél, mint mindig!
VálaszTörlésEngem például érdekel, hogy mit szoktál sütni-főzni, szeretem olvasni a kis bevezető írásaidat is. Ne is törődj olyanokkal, akiket nem érdekel! Mert akit nem érdekel, az nézze. Hisz nem kötelező... Én már várom a következő bejegyzésedet :-)
A virágaid is szépek, elvégre itt a tavasz, ha nem is látszik nagyon az időjáráson :-)
Katalin, köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Már túltettem magam az egészen, írok Nektek, magamnak, s gyerekeimnek, ha kirepülnek -s ez nincs is olyan messze, Gergő lassan érettségizik-, az eddig ellesettek és a telefonos segítség mellett legyen honnan lessenek! :-)
TörlésÉn mindig kíváncsian várom az új bejegyzéseidet.Hetente többször is bekukkantok,hogy van-e új recept,mert nagyon tetszenek a sütijeid.Semmiképp ne add fel egy ilyen "kedves" ember miatt.(-:
VálaszTörlésIbolya, Neked is köszönöm a biztatást! :-) Igyekszem gyakrabban jönni, hogy ne kelljen hiába bekukkantanod!
TörlésNagyon klassz süti! :) Én is mindig várom az új bejegyzéseidet. Semmiképp ne hagyd abba a blogozást, engem nagyon érdekel, hogy miket készítesz és a bevezető írásaidat is nagyon szeretem olvasni. A virágok is pompásak! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Vanilin! Most teljesen feldobódtam, olyan jó ezt olvasni! :-)
TörlésCsatlakozom az előttem szólókhoz; nagyon jók a receptjeid, hiányoznának az írásaid. Ne törődj a fanyalgókkal, nem veled van bajuk, hanem saját magukkal.
VálaszTörlésTilia, Neked is köszönöm! :-) Igazán kedvesek vagytok!
TörlésNekem is hiányoznál!Sütistől,mindenestől! :) Én bizony nem foglalkoznék a "jóakarókkal",mutassák meg,mit is tudnak.Tele van az ilyen világfájdalommal!Azt mondom,gyere csak gyakrabban,többen vagyunk,akiknek tetszik a blogod! :)
VálaszTörlésKedves Manyesz! Meggyőztetek! :-) Legalábbis megpróbálok gyakrabban jönni, de nem mindig sikerül...
TörlésKöszönöm a biztató szavakat!
En mindig elolvasom az irasaid es volt amit mar ki is probaltam. :)
VálaszTörlésAnnamária, köszönöm, örülök, hogy olvasol! :-)
Törlés