Hozzávalók:
- 1 csomag sárgaborsó
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 kisebb krumpli
Továbbá:
- 4 fej hagyma
- 1-2 dl olaj
- paprika
- só
- házi darált pirospaprika
Így készült:
A borsót megmostam. Annyi vízben, amennyi bőven, 2-3 ujjnyira ellepi, főni tettem. Sót, nagy csipet borsot és a gerezd összezúzott fokhagyma is belekerült.
A krumplit megpucoltam, megmostam, hasábokra vágva beletettem.
Kis lángon hagytam főni. Időnként megkevertem, ha szükséges, még önthetünk rá vizet, illetve kóstolás után sózni is lehet.
Közben a hagymákat megpucoltam, felkockáztam s jó bő olajon fedő alatt párolódni tettem. Sóztam. Hagytam puhára párolódni, az sem baj, ha kicsit megpirul. Végül tettem hozzá kevés fűszerpaprikát és teáskanálnyi darált paprikát.
Mire a borsó puhára fő, már a krumpli szét is fő, alig marad leve. Krumplitörővel összetörtem.
Sok hagymával a tetején tálaljuk.
Kezdetben lágy, elterülő állaga van, kihűlés után megdermed. Én már akkor fotóztam, de felmelegítés után a maradék is finom.
Nálunk is ritkán készült sárgaborsóból étel, még van egy fél zacskónyi. Jó ötlet a felhasználásához. :)
VálaszTörlésMásképp nem is tudom, hogy lehet elkészíteni, otthon csak így láttam-ettem. Utána kéni nézni! :-)
TörlésHa elkészíted, remélem, Nektek is ízleni fog!
Nagyon guszta lett a főzeléket, csakis finom lehetett!
VálaszTörlésMi szeretjük a sárgaborsót. Én krumpli nélkül készítem, hasonlóan mint a szárazbabot, amibe egy-két darab füstölt kolbászt szoktam belefőzni, amitől nagyon jó íze lesz 😊
Köszönöm, Katalin!
VálaszTörlésDe jó ötletet adtál, épp azon morfondíroztam, hogy lehetne még elkészíteni. Úgy is biztos finom! Tenni fogok egy próbát.
Itt megnézheted az enyémet:
Törléshttp://katalin-konyha.blogspot.com/2014/01/sargaborsofozelek.html
Köszönöm, megnézem, hogyan készíted! Mert fő a változatosság! :-)
Törlés