Hozzávalók:
- 2 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- fél csomag sütőpor
- 6 evőkanál liszt
- kevés citromhéj (elhagyható)
A tojásokat, cukrot, olajat, sütőport, citromhéjat habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a lisztet. Kikent formába simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hamar sül, s nem kell nagyon kiszárítani.
Ha van két gyümölcstortaformánk, célszerű kettőt sütni egymás után. A mélyhűtőben aztán szépen kivárja a sorát.
S ami rákerül: vanília-vagy eperízű pudingpor, vagy más, ízlésünknek megfelelő, a szokásos módon megfőzve. A még meleg pudingot kirakjuk gyümölccsel, ami lehet az elsőként érő epertől kezdve az őszibarackig bármi, akár vegyesen is, vagy télen déligyümölcsök, akár befőtt is:
A gyümölcsre pedig egy csomag tortazselé kerül, az utasításnak megfelelő módon elkészítve. Ezt akkor öntsük-kanalazzuk a gyümölcsre, ha már kezt dermedni, különben a lefolyó lét beissza a tészta.
Igazán egyszerű elkészíteni, kezdők is bátran nekivághatnak, s finom is. Mindig nagy sikere van. Ha sokan vagyunk rá, nagy tepsiben sütöm, dupla adag tésztát kavarok, két pudinggal, sok gyümölccsel, s szeletekre vágom.
A ket tojas a 28 cm es gyumolcstorta formahoz es a megadott lisztmennyiseghez nagyon keves. En ennyi liszthez 4 tojassal kb 15 dkg cukorral es a megadott 4 ek olajjal 1 sutoporral sutottem meg es igy lett jo. Nem jo
VálaszTörlésa recept.
Kedves Névtelen, én évek óta így készítem a gyümölcstorta lapját, és érdekes módon nálam működik. De hát mindenki másképp csinálja...
Törlés