Hozzávalók:
A kakaós lapokhoz:
- 25 dkg liszt
- 4 dkg zsír
- 1 evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 6 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
- 4 tojás
- 2 evőkanál meleg víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 10 dkg ét tortabevonó csoki
- 3 evőkanál olaj
A barna lapokhoz valókat összegyúrjuk ( előbb a lisztet, sütőport, zsírt, majd a többit) . Két részre osztjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán kisütjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 4 evőkanál cukorral és a sütőporral kikavarjuk, hozzáadjuk a meleg vizet, ezzel is jól elkavarjuk. A fehérjéket a maradék cukorral, csipet sóval felverjük. A kikevert sárgájához adjuk, kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
A krémhez előbb a pudingot főzzük meg a tejben. Időnként megkeverjük. A meggyet leszűrjük, hagyjuk jól lecsepegni. A margarint a cukorral habosra keverjük, lehet géppel is. Kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül beleforgatjuk a meggyet.
Összerakjuk a sütit: alól barna lap, rá fele krém, erre kerül a piskóta, a krém másik fele, végül befedjük a másik kakaós lappal.
A csokit gőz fölött az olajjal felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit. Szórhatunk rá díszítésképpen apró cukorkát, tortadarát.
A gyerekek iskolai farsangi bulijára készült, de húsvétra is megteszi. Kicsit munkás, de mutatós, és hamar elfogy:-)
Piskóta, krém, meggy csokival tetején?? Jobbat elképzelni sem tudok!
VálaszTörlésNálam is bűnbeesés.
VálaszTörlésVittem a receptet.
Kedves Anazar és Belly! Nagy öröm számomra, hogy elnyerte a tetszéseteket a süti! Üdv. Meli
VálaszTörlésMennyei finomság!!! Ilyen összetevőkkel!
VálaszTörlés