Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sajt +5-8 dkg a tetejére
- 25 dkg margarin
- 1 tojás + 1 a lekenéshez
- 1,5 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál morzsolt oregánó
- 1,75 dl tej
2 részre osztjuk. Tepsi hátán kinyújtjuk, a kevés sóval felvert tojással lekenjük, fele reszelt sajtot rászórjuk. A nyújtófával átmegyünk rajta, hogy jobban ráragadjon. Derelyemetszővel tetszés szerinti méretű csíkokra vágjuk, így kerül be a sütőben. Míg sül, a tészta másik felével hasonlóan járunk el. Pirosra sütjük, kihűlés után széttördeljük az esetlek összeragadt rudakat.
Ezt a módszert akkor alkalmazom, mikor sietek, most pedig igencsak vonzott az ágy már éjfél környékén. Kicsit összeragadnak ugyan, de nem kell egyenként tepsibe pakolgatni a sok apróságot, közben vigyázni arra is, hogy a sajt rajta maradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése