Felirat hozzáadása |
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- 18 dkg hideg margarin
- csapott mokkáskanál só
- 6 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál gríz
- 1 mokkáskanál fahéj
- késhegynyi szerecsendió
Így készült:
A tésztához való lisztet, sót, cukrot elmorzsoltam a margarinnal, majd a hideg vízzel gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Hideg helyen pihentettem, míg készült a töltelék.
A megmosott almát megpucoltam, szeleteltem, a magház eltávolítása után kisebb darabokra vágtam. Összekevertem a cukorral, grízzel, fűszerekkel. Eredetileg citromhéj is volt benne, én kihagytam.
A tészta kétharmadát a piteforma méretének megfelelő kerek lappá nyújtottam, kibéleltem, a széleket körbe a formához igazítottam.
Az almatölteléket belesimítottam.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam, berácsoztam a sütit.
175 fokra előmelegített sütőbe toltam, 45 percig sütöttem. Ekkor kezdett a teteje pirulni.
Nekem most jöhetne. Nagyon guszta nincs ennek semmi baja, az újságban minden másként néz ki azt hidd el! Ezzel a sütivel szemeztem már én is.
VálaszTörlésNagyon jol nez ki es nagyon fincsi!
VálaszTörlés