Ez a keksz volt a legsikeresebb. Mikor elővettem a sütis dobozt, a fiúk apraja-nagyja mindig azt kérdezte, van még abból a barnából? Nem sokáig mondhattam, hogy van:-)
Szoktam hasonlókat sütni (itt, itt és itt találhatók). Nem kell hozzá deszka kinyújtani a tésztát, meg formák kivagdosni, csak összekavarom és kanállal tepsibe rakosgatom. Szóval időtakarékos.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg durvára vagdalt pörkölt dió
- 1 púpos evőkanál kakaó
- 3 tojás
Így készült:
A puha margarint elkevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a száraz hozzávalókat. Fakanállal alaposan összekevertem. Ragacsos, lágy, de nem szétfolyós massza lett belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanálnyi halmokat raktam a tésztából, nem túl közel egymáshoz, mert sülés közben nőnek.
175 fokra előmelegített sütőben kisütöttem. Hamar sül, az első tepsivel sikerült is kicsit megégetnem, mert közben telefonon megbeszéltük a nővéremmel, ki hol tart a készülődésben:-)
Mivel sötét tészta, nem látszik, mikor kezd pirulni, így meg szoktam nézni, kemény-e már a teteje. Nem kell túlsütni sem, mert akkor száraz lesz.
Azt már megszoktam, hogy lemérjem, miből mennyit teszek a sütikbe, most már arra kéne rászoknom, hogy a tepsik sütőben töltött idejét is feljegyezzem:-)
Finom lehetett ez a süti, ha olyan gyorsan elfogyott! Gondolom jó most újra felidézni a nyaralást, amikor még volt a dobozban a "barnából" :))
VálaszTörlésKatalin, de még milyen jó felidézni, olyannyira, hogy bármikor indulnék vissza:-)
TörlésNem csoda, hogy sikeres volt, nagyon jó íze lehet a pörkölt dióval és mazsolával! :)
VálaszTörlésHankka, a fiúk a megmondhatói, mennyire volt finom, én éppen csak megkóstoltam, hogy tudjam, ehető-e, amit sütöttem:-)
TörlésJáték van nálam, szívesen látlak:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/08/nyarbucsuztato-lancjatek.html
VálaszTörlésKati, köszönöm az értesítést, meg is nézem!
Törlés