Az ötletet itt találtam. Micul marcipánnal töltötte a barackokat, nekem nem volt, ezért diós töltelék került bele. Így is fincsi volt.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 10 dkg dió
- 5 dkg cukor
- 3 evőkanál kekszmorzsa
- 3-4 evőkanál baracklekvár
- 8 közepes őszibarack
- 1 tojás lekenni
Így készült:
A kiolvadt leveles tésztát vékonyra, négyzet alakúra nyújtottam, 16 nagyobb tenyérnyi négyzetre vágtam.
A barackokat félbevágtam.
A darált diót, cukrot, kekszet a lekvárral összekevertem.
Minden négyzetre 1-1 fél barackot tettem, a mag helyére 1-1 kiskanál töltelék került.
A tojást fehérjét és sárgáját különválasztottam. A fehérjével lekentem a négyzetek 4 sarkát, így fogtam össze a töltelék tetején, kissé meg is sodortam, hogy ne jöjjön majd szét. A sárgával lekentem a tészta külsejét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a "csomagokat", 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a tészta szépen megpirult.
Sülés közben a gyümölcs leve kifolyt, ott állt a tepsi aljában. Hogy ne legyen nagyon elázott a leveles tészta, kicsit tovább sütöttem. Mire kivettem, még a lét is felitta. Talán töltelékkel lefele kellett volna becsomagolnom, s akkor a töltelék felissza a kifolyó gyümölcslét...
Kedves Viki, kívánok neked sok boldog születésnapot, a blogodnak úgyszintén!
Kedves Viki, kívánok neked sok boldog születésnapot, a blogodnak úgyszintén!
Gyümölcsös -diós töltelék, számomra nagyon finom lehet ez a süti. :)
VálaszTörlésAleda, Fiam is így gondolta:-) Már követeli az újabb adagot belőle.
TörlésJaj de jol mutat ki es milyen finom lehet. Szerettem mert dioval van :).
VálaszTörlésTimea, köszönöm! A dió nálunk is favorit:-)
TörlésCsuda jól néz ki, a gyümölcsös-diós töltelék pedig külön tetszik. :P
VálaszTörlésGabriella, köszönöm!
TörlésFincsi lehet, néha nagyon jól tud jönni a leveles tészta! :)
VálaszTörlés