Csavart fánk és házi krémtúró Csillától

A múlt heti pihenőnap alkalmából tartottam egy "Csillás" napot:-)
Szinte minden receptjét szívesen elkészíteném, de úgy két hete a szilvalekváros csavart fánk levett a lábamról. Csak az alkalomra vártam, hogy elkészíthessem. Vagyis inkább időre. Mert öt után nem áll neki az ember fánkot sütni, legalábbis én nem. A hosszú hétvége aztán kapóra jött. Meg az is, hogy Nővéreméket vártuk, de az ítéletidő miatt csak szombaton tudtak útra kelni. Azért maradt nekik is kóstoló a fánkból, meg aztán Nővérem kérésére sütöttem nekik kapros-túrós lepényt.
Csilla fánkjai olyan szépek lettek... az enyémek kevésbé, szét akartak esni. De finom volt, még másnap is. A hozzávalókat, szép fotókat, elkészítés módját segítséget nyújtó videóval együtt keressétek Csillánál! (Én mindössze annyit változtattam a recepten, hogy csak 20 dkg cukrot tettem a tésztába.)
A házi krémtúró is szerelem volt első látásra. Hát még első kóstolásra:-) Ez is aznap készült, kis izgalommal fűszerezve. Ugyanis valami okból a tojássárga összekapódott főzés közben. Nem lett folyékony, de kissé túrós, darabos állagú. Aztán nem hagytam veszendőbe menni, összeturmixoltam a túróval, s másnapig hűtőben dermesztve teljesen jó állaga lett. Mindenkinek ízlett! S hogy azért se tartsak be mindent szó szerint, a mazsola mellé aszalt sárgabarack is került bele:-) Receptért látogassatok el Csillához!
Ugyancsak aznap diós kenyeret sütöttem, ennek ötlete is Csillától származik. Bár nem fotóztam le, így nem tudom megmutatni. No meg kenyérsütőben sült.
Ha már emlegettem a kenyérsütőt, elmesélem, hogy zajlanak a délutánjaim:-) Hazajövök farkaséhesen, így előbb ebédelek. Öt óra, de nem számít. A második kávét is megiszom, így lesz energiám este leülni a számítógép elé is. De előfordul, hogy mégsem.  Meg aztán hogy ne lenne, amikor a gépek dolgoznak helyettem:-) Mert ezután munkába állítom a mosógépet, kipakolom, majd be a mosogatógépet, aztán a kenyérsütő is előkerül. Habár ez nem napi rendszerességgel. Akkor nekifogok vacsorát készíteni, esetleg másnapra ebédet a gyerekeknek, vagy éppen sütök valamit, közben újabb nagy adag mosatlant gyártok. A vacsora rendszerint későn, 8-9 között készül el, ami nem éppen előnyös. De legalább eltelik egy kis idő az ebédet követően... 
Csak egyet sajnálok: hogy nincs vasalógépem:-)

S míg el nem felejtem: Csilla, köszönöm szépen a recepteket! Nem okoztak csalódást, sőt, visszatérők lesznek!

12 megjegyzés:

  1. Megnézem a receptjét, nekem is tetszik:-)
    Amikor dolgoztam pontosan ilyen zsúfolt napjaim voltak. Mindig azt sajnáltam, hogy a gyerekekkel alig tudtam lenni. Most itthon vagyok, de napközben így is ritkán jut időm leülni a géphez, minden napra megvan a tennivaló. Azta, most fix éjfél van:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt még csak 11:-)
      Én többet voltam itthon a kelleténél, s most, hogy végre dolgozom, okom nem lehet panaszra, mert erre vártam évekig. De néha úgy vágyom egy gondtalan napra:-)

      Törlés
  2. De finom dolgok! Én is szívesen keresgélek Csillánál, na meg nálad is :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok finomságot hoztál össze egy nap alatt, ügyes vagy !! :) Nagyon csábító az a fánk is !!
    Én is kényszerből vagyok itthon, talán túl sokat is , mégsem jut mindenre idő, amit szeretnék ! :( No de, reméljük most már jön a tavasz, és nem fogok annyit itthon ülni! :)
    A vasalógép nálam is jól jönne...egyszerűen utálok vasalni!! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marika, köszönöm!
      Ismerem a helyzetet, mikor egész nap otthon van az ember lánya, mégsem elég a nap 24 órája. De így, hogy a nap egy részét máshol töltöm, akkor is elvégzem, amit kell. A szükség ossza be az időnket, nem mi:-)
      A vasalásnál utálatosabb házi munka nincs is:-)

      Törlés
  4. Ez nálunk is hasonlóképpen zajlik, tényleg szerencse, hogy legalább a gépek valamennyi munkát átvesznek tőlönk:) Nagyon szép mindkettő, még ma alig ettem így jól be tudnék lakni belőle. Csilla blogját én is szeretem, nagyon jó receptek vannak nála.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, mikor már minden gép dolgozik, én elgondolkozok, Anyukám hogy bírta mindezt 4 gyerek mellett, gépek nélkül, kert és háziállatok, később munka mellett. S még kötött meg horgolt is közben. Akkor hosszabb volt a nap?
      Szívesen vendégül látnálak:-)

      Törlés
  5. Hűűha! Kedves Gerdi! Ez aztán nem semmi egy napra! Teljesen meg vagyok hatódva!! Ennyi mindent elkészítettél tőlem, és ízlettek, ez annyira jól esik nekem! :) Köszönöm a szavaid!! Az érdem azonban nem az enyém, én csak közvetítettem a recepteket, amiket találtam. :) A fánkjaid szépek lettek! A túrónál a barack csuda jó ötlet! Ami meg a házi munkát illeti, ott is le a kalappal, nekem aztán semmi kedvem ennyi mindent megcsinálni munka után. Ráadásul, ha délutános vagyok fél kilenc után érek haza, na akkora jóformán már élni sincs kedvem. :P :) Szép hétvégét Nektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla, örülök, hogy ilyen hatással voltam rád:-) Én nálad találtam a recepteket, így Neked tulajdonítom őket:-) Meg aztán még annyi mindent szeretnék elkészíteni tőled meg más blogokról, de akkor egész nap sütni-főzni kéne, s csak enne meg enne a család, s gömbölyödne:-)
      Azért nálam sem ez a mindennapos menetrend, időnként borul ilyen-olyan okokból, de akkor aztán nem bírnám utolérni magam. 9 után aztán én is kibuknék:-)
      Kellemes hétvégét Nektek is!

      Törlés
  6. Mennyi finomság egyszerre!!! Szerintem Te egy hatalmas energiabomba vagy:)))
    Nekem mostanában semmire sincs időm:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Janka, köszönöm! Bárcsak energiabomba volnék, néha azért szeretnék egy semmit-nem-kell-csinálnom napot:-) Nekem sem elég soha a nap 24 órája, mindig tologatom magam előtt a tennivalókat.

      Törlés
  7. Szerintem nagyon szépek lettek a fánkok, látszik rajtuk, hogy mennyire finomak! :) A krémtúró nálam is tervben van, előbb-utóbb csak sor kerül rá! :) Egy-két gondtalan napot már én is nagyon szeretnék, na meg egy vasalógépet! :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...