2015. január 25., vasárnap

Sajtos rudak

Már nem csak én, Leányzó is hiányolta a sós ropogtatni valót. Így kénytelen voltam sütni. :-) Hasonló recept alapján apró pogácsákat szoktam sütni, most rudak lettek. Kellemesen sós, omlós, roppanós lett, épp, ahogy szeretem!


Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 csapott teáskanál só
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csapott teáskanál cukor
  • 3 tojássárga
  • 15-20 dkg reszelt sajt  tetejére
Így készült:
A tejet meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztet, sót elmorzsoltam a margarinnal és zsírral.
Hozzáadtam a tojássárgákat, élesztős tejet, összegyúrtam. Még tejfölt is szándékoztam tenni hozzá, de picit lágy is lett a tészta, így helyette evőkanálnyi lisztet gyúrtam még bele.
Pihentetés nélkül kinyújtottam, beszórtam reszelt sajttal, a nyújtófával rányomkodtam.
Derelyemetszővel felvágtam, tepsibe raktam, 180 fokon szép pirosra sütöttem.
A tegnap sült, de már nem sok van belőle. Talán 1 kg lisztből kellett volna készítsem... Így maradna holnapra is! :-)

1 megjegyzés:

  1. Nálunk mindig a férj követeli a sóst, persze én is szeretem, de azért az édest részesítem előnybe. ;) Tetszetős ez a recept, semmi kétségem hogy nagyon finom volt! :)

    VálaszTörlés