2015. január 21., szerda

Almás-diós kuglóf

A változatosság kedvéért, hogy ne mindig a szokásos tepsiben sült, majd szeletelt sütemény legyen. Almás meg azért, hogy fogyjon az alma, mert a pincét, ahol tároljuk, felfedezte magának valamiféle rágcsáló, s -csak- a piros almák nagy részébe belekóstolt. A sárgákat eddig nem bántotta, biztos, mert tudta, hogy azok a kedvenceim. Vagy csak mert nem egyezik az ízlésünk. :-)
A kevert almásak mindig finomak, jó puha, szaftos süti lesz az eredmény. Mint ezúttal is. És már megint csoki... nem terveztem tenni rá, de mikor kiborítottam a formából, szinte követelte, hogy lecsorgassam vele.

Hozzávalók:

  • 3 nagy alma
  • 3 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál mézes-fűszerkeverék
  • 15 dkg darált dió
  • 2 maréknyi mazsola
  • 6 dkg étcsokoládé és 3 dkg vaj a tetejére
Így készült:
A megmosott almát héjastul lereszeltem. 
A tojásokat a cukorral elkevertem, hozzákavartam a mikróban megolvasztott margarint, majd a lisztet, sütőport, reszelt almát, diót, mazsolát és fűszerkeveréket.
Alaposan összekevertem, majd kikent formába simítottam.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, a gőz fölött felolvasztott csoki és vaj keverékével csorgattam be.


6 megjegyzés:

  1. Ó, szerintem is kell rá az a finom csokiöntet. ;) Jól hangzik és nagyon jól is néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Mi is szeretjük az ilyen jó szaftos sütiket. A dió-alma páros egyik kedvencünk, és ha még a csoki is társul hozzájuk, akkor csakis nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  3. Az alma és a dió jó páros együtt, hát még csokival.... nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de jól néz ki és micsoda finomságok egy helyen! Kérnék belőle egy darabot, ha lehetséges :)

    VálaszTörlés
  5. Még szerencse hogy ilyen válogatósak a rágcsálóitok :-)
    Az almától biztosan finom szaftos volt!

    VálaszTörlés
  6. Ide egy nagy szeletet, nagyon jól néz ki! ;-)

    VálaszTörlés