Hozzávalók:
A tésztához:
(2 dl-es bögrével mérve)
- 3 nagy tojás
- 20 dkg vaj
- 2 pohár cukor
- 1 pohár darált mák
- 3 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 pohár aludttej
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg mascarpone
Így készült:
A pudingot főztem meg előbb: a pudingport elkevertem kevés tejjel, majd a többi tej és a cukor hozzáadásával állandóan kevergetve sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben időnként megkavartam.
A tésztához elkevertem a tojásokat a cukorral, majd hozzáadtam a mikróban megolvasztott, de nem forró vajat. Ezzel is elkevertem, majd a többi hozzávalót is belemértem s simára kavartam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát s 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágtam. Omlós lett a tészta, óvatosan kell bánni vele.
A kihűlt pudinghoz kevertem a mascarponét.
Rákentem a krémet az alsó lapra, majd a másikat visszaemeltem rá. Sikerült is eltörni, de ráigazgatva a tetejére alig észrevehető volt a baki. :-)
Hétfőn a gyerekek osztálytársai is hiányolták a sütit. Kedden aztán kedvükre tettek. Nekik is ízlett, még a mákot nem kedvelőknek is. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése