Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 teáskanál só
- 25 dkg margarin
- 25 dkg zsír
- 25 dkg túró
- 25 dkg reszelt sajt
- 4 tojássárga
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 tojásfehérje lekenni
- magok beszórni- mák, szezámmag, lenmag
Így készült:
A hozzávalókat a tojássárga és tejföl kivételével összegyúrtam-morzsoltam, majd hozzáadtam a tojássárgákat és kevés tejfölt, majd még annyit, hogy összeálljon a tészta, de kemény maradjon.
2-3 órai pihentetés után nem túl vékonyra kinyújtottam.
A tojásfehérjét villával felvertem egy nagy csipet sóval, lekentem vele a tésztát, magokkal beszórtam, derelyemetszővel felvágtam.
Tepsibe pakoltam s 180 fokon pirosra sütöttem őket.
A második adag már kevésbé volt kapós. Pedig nem lett kevésbé finom, sőt picivel több só került bele, mert elsőként egy leheletnyit sótlan lett. De annyi versenytársa volt...
Erre én mindig rá tudnék nézni :-) Nagyon finom lehetett, mint mindig minden nálad!
VálaszTörlésKarácsonyra a Te sajtos stanglidat sütöttem meg, amit még tavaly tavasszal láttam nálad, csak tökmagtól kezdve mindenféle magvakkal meg szoktam szórni:
http://katalin-konyha.blogspot.hu/2015/05/sajtos-stangli-gerditol.html
Azóta sokszor megsütöttem már, kedvenc lett! Csak úgy szokam mondani, hogy csinálok a Gerdi féle stanglit :-) :-)
Katalin, a sóst én sem bírom megunni. Legalábbis később, mint az édeset.
TörlésÖrülök, hogy így meghonosodott nálatok a "Gerdi féle stangli"! :-) Már nagyon sokféle sós rúd van a blogon, magam sem tudom, mennyi. De mind finom...