Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 6 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárga
- fél csomag sütőpor
A sajtkrémhez:
- 1 kg sajtkrém
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- vanília
Az öntethez:
- 15 dkg cukor
- 1 dl víz
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam.
Kinyújtottam, a tortaforma alját rátéve körbevágtam, a tésztával pedig kibéleltem a forma alját.
A maradék tésztát összegyúrtam, kinyújtottam hosszúkásra s szélét szabtam belőle a tortának, körbeigazgattam a forma oldalán. (Kapcsos tortaformát használtam, 22 cm átmérőjűt.)
A töltelékhez valókat összekevertem, a formába öntöttem.
180 fokos sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a töltelék teteje színesedni kezdett, de a közepe még remegős volt. (Mire kihűlt megdermedt. )
Az öntethez a cukrot kis lángon karamellizáltam. Felöntöttem 1 dl vízzel, s addig hagytam főni, míg teljesen felolvadt a karamell benne. Mire kihűlt, kissé besűrűsödött.
Szeleteléskör öntöttünk rá kevés öntetet.
Finom volt! A töltelék finoman lágy, a tészta ropogós, a karamelltől meg édes. :-)
Ez nagyon jól néz ki! Milyen sajtkrémet használtál? Mascarpone?
VálaszTörlésKöszönöm, Fenci! A Lidl-ben kapható 1 kg-os kiszerelésű, vödrös sajtkrémet használtam. Joghurtíze van, de jó az állaga, sajttortához remek. Tiramisu is készült már belőle, az is finom lett.
TörlésIsten éltessen benneteket! Finom tortát kapatok :-)
VálaszTörlésKöszönjük szépen, Katalin! :-)
TörlésIsten éltessen sokáig mindkettőtöket! Finom tortát készítettél. :)
VálaszTörlésKöszönjük szépen, Okki! :-)
TörlésGyönyörű az első kép. 🙂
VálaszTörlésKöszönöm! Bár a sütés jobban megy, mint a fényképezés. De hát nem lehet mindent jól csinálni! :-P
TörlésPompás! Imádom a sajttortát. Hihetetlenül guszta. Nagyon jók a fotók is!
VálaszTörlés