Még csak a szeletelés során leesett széleket kóstoltam, de anélkül is tudtam, hogy ez finom süti lesz. :-) Még várhattam volna vele, nem puhult meg teljesen a lap, igazából holnapra lesz tökéletes. De muszáj volt tesztelni! :-)
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 púpozott evőkanál kakaó
- kevés tej
A krémhez:
- 10 evőkanál liszt
- 1 l tej
- 3 tojássárga
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 22 dkg cukor
A tetejére:
- 1 csomag piskótatallér
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Így készült:
A lapokhoz a lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, sütőport, kakaót, tojást és apránként annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.
A meggyúrt tésztát két részre osztottam, mindkettőt tepsi méretűre nyújtottam, tepsi hátán kisütöttem.
A krémhez a közepesen púpos kanállal mért lisztet kevés tejben simára kevertem. Elkevertem benne a tojássárgákat is, majd apránként a többi tejet is hozzáöntöttem, meg belekerült a vaníliás cukor is.
Állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben meg-megkavartam.
A vajat a cukorral elkavartam, majd kanalanként hozzáadtam a közben kihűlt lisztes pépet.
A krém felét a két lap közé kentem, másik felét a tetejére. Kiraktam piskótatallérral, ezt pedig gőz fölött az olajjal felolvasztott csokival csorgattam be.
Recept innen. Természetesen néhány változtatást eszközöltem rajta, de nem hinném, hogy a süti hátrányára vált volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése