Hozzávalók:
A mákos laphoz:
- 4 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl ásványvíz
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 1 csomag sutőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 5 dl natúr joghurt
- 3 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
Így készült:
A tésztához a tojásokat a cukorral alaposan elkevertem, majd a többi hozzávalóval simára kevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
A krémhez a pudingporokat kevés vízzel simára kavartam, majd a joghurttal és a többi vízzel is elkevertem.
Állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben sűrűn átkevertem. A puha vajat a cukorral elkevertem, majd kanalanként belekevertem a kihűlt pudingot.
A krémet a már kihűlt mákos lapra kentem.
Hideg helyen dermesztjük, majd szeleteljük.
Viszonylag egyszerű, s a mákos tészta a savanykás joghurtkrémmel nekem nagyon ízlett.
Ez a süti nekem is ízlene, nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! :-)
TörlésDe szép szeleteket vágtál, elfogadnék belőle egy-két darabot :-) Finom lehet a krém rajta! Mostanában én is sűrűbben használom a joghurtot, a pudingot is vegyesen, tejjel és pudinggal szoktam megfőzni.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Nekem ízlett így a krém. Én még nem főztem így, de úgy gondolom, gyakrabban fogom, szeretem a kellemesen savanykás ízét.
TörlésNem hiányoltuk, de most, hogy mondod... El nem rontaná! :-)
VálaszTörlés