Joghurtkrémes mákos szelet

Már nem tudom, hol találtam ezt a krémet, de érdekesnek találtam, ezért jegyeztem le. Kitaláltam hozzá egy mákos alját, mert néha jólesik a mákos süti is, s krémesen a család is szívesebben megeszi- amúgy nem rajonganak érte.

Hozzávalók:
A mákos laphoz:

  • 4 nagy tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1,5 dl ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 1 csomag sutőpor
  • 1 vaníliás cukor
A krémhez:
  • 5 dl natúr joghurt
  • 3 dl víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
Így készült:
A tésztához a tojásokat a cukorral alaposan elkevertem, majd a többi hozzávalóval simára kevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
A krémhez a pudingporokat kevés vízzel simára kavartam, majd a joghurttal és a többi vízzel is elkevertem.
Állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben sűrűn átkevertem. A puha vajat a cukorral elkevertem, majd kanalanként belekevertem a kihűlt pudingot.
A krémet a már kihűlt mákos lapra kentem. 
Hideg helyen dermesztjük, majd szeleteljük.

Viszonylag egyszerű, s a mákos tészta a savanykás joghurtkrémmel nekem nagyon ízlett. 

5 megjegyzés:

  1. Ez a süti nekem is ízlene, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. De szép szeleteket vágtál, elfogadnék belőle egy-két darabot :-) Finom lehet a krém rajta! Mostanában én is sűrűbben használom a joghurtot, a pudingot is vegyesen, tejjel és pudinggal szoktam megfőzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Nekem ízlett így a krém. Én még nem főztem így, de úgy gondolom, gyakrabban fogom, szeretem a kellemesen savanykás ízét.

      Törlés
  3. Nem hiányoltuk, de most, hogy mondod... El nem rontaná! :-)

    VálaszTörlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...