Legutóbbi nagy konyhai bevetés két hete volt, akkor volt itthon Fiam. Egy hét múlva megismételhetem! 😀 Akkor készült ez a süti is.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin olvasztva
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve, héja (bio)
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 púpozott evőkanál joghurt
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- citromlé (1 citrom kicsavart leve)
- 1 üveg lekvár (bodzavirág)
Így készült:
A mikróban megpuhított margarint elkevertem a cukorral, majd egyenként hozzákevertem a tojásokat. Belekerült a vaníliás cukor, a citrom héja és leve, a liszt és sütőpor. Simára kevertem, majd a joghurttal lazítottam a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágtam.
A krémhez a pudingporokat kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet és állandóan kevergetve sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben többször megkevertem.
A vajat elkevertem a cukorral, majd hozzáadtam a közben kihűlt pudingot, kanalanként. Végül több részletben belekevertem a citrom levét.
A kettévágott lap mindkét felét lekentem lekvárral. Az alsó lekváros lapra rákentem a krémet, befedtem a másik lekváros lappal, a lekvárral a krém fele fordítva borítottam rá.
Hideg helyre tettem. Másnap szeleteltem.
Eddig nem mertem citromlevet keverni a krémhez, attól féltem, összekapja az egészet. Most gondoltam, lesz, ami lesz, belekerül. Nagyon jó állagú, finom krém lett, eztán legalább nem fogok félni tőle.
A lekvár azért (is) került rá, mert valamiért kissé száraz, a szokásosnál keményebb lett a tészta. Nem tett rosszat neki, különleges lett az összhatás a bodzás-citromos ízű lekvárral együtt.
Citrom és bodzavirág együtt, az valami fenséges lehet 😊
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg finom volt! :-)
TörlésNagyon guszta, citromos krémet kedvelem!
VálaszTörlésKöszönöm! Én is szeretek mindent, ami citromos! :-)
TörlésEz isteni lehet... Én gyakran főzök puding alapot tortához citromlével és tejjel és még mindig jól működött, nem lett ikrás a krém.
VálaszTörlésKöszönöm! :-) A tapasztalatot is. Most már én is tudom, hogy bátran citromozhatom a krémet, s élni is fogok a lehetőséggel!
Törlés