Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál zsír
- 25 dkg túró
- 1 citrom leve és héja
- 2 tojássárga
- lekvár
- porcukor
Így készült:
Előbb a lisztet elmorzsoltam a margarinnal és a zsírral, majd a túróval, cukorral, végül összegyúrtam a citromhéjjal, lével, tojássárgával. Picit ragadt a tészta, ezért nagyobb csipet liszttel megszórtam és átgyúrtam.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, kiszaggattam, a korongok felének a közepét is kilyuggattam. Tepsibe pakoltam, 180 fokon sütöttem. Addig, míg enyhén pirulni kezdett.
Kihűlés után lekvárral összeragasztottam egy egész és egy lyukas korongot, porcukorral szórtam őket.
Vadszilvalekvár volt megkezdve, az került bele, mikor az elfogyott, málnalekvár. De szerintem bármilyennel finom lehet.
Ez remekül hangzik, én is mentettem. :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :-)
TörlésAddig még ilyen finom sütiket gyúrsz semmi kifogásom a változtatásaidon:-)) Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon guszták lettek, és biztos finomak is. A lekvár is nagyon jól illik hozzá 😊
VálaszTörlésHa meglátok egy új receptet, én is általában változtatok valamit rajta, de így lesz egyedi 😊
Köszönöm, Katalin!
TörlésSzerintem néhány év tapasztalat után mindenki a maga ízlésére alakítja az ételeket. Igen, ettől egyediek, s jó összevetni, ki hogy készíti a hétköznapi ételeket.