Szeretem készíteni, mert egyszerű, kiadós, s van kenyérre kenni való, változatosabbá lehet tenni a reggelit vele. Vagy épp a vacsorát. Paprikába töltve s felkarikázva pedig hidegtálon is jól mutat.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej hagyma
- kevés só
- 25 dkg tehéntúró
- 12 dkg juhtúró
- mokkáskanálnyi egész köménymag
- nagyobb csipet pirospaprika (illetve ízlés szerint)
- 1 teáskanál házi darált paprika
- tejföl/vaj
Így készül:
A hagymát apróra vágtam. Összekevertem a villával áttört túrókkal, a fűszerekkel. Ha túl száraz lenne, nem kenhető állagú, kevés tejfölt vagy puha vajat szoktam belekeverni.
Készülhet csak tehéntúróból vagy csak juhtúróból is, de szerintem vegyesen a legjobb. Meg az apró roppanós paprikakockák is finomak benne, azt is érdemes tenni bele.
Találtam olyan régen fotózott hidegtálat is, amint van paprikába töltött körözött:
Kolbásszal töltött párolt karaj, franciasaláta, tepsiben sütött és felkockázott fasírt uborkával és olajbogyóval felnyársalva van még rajta.
A kőrözöttet mi is szeretjük, tehén- és juhtúróból egyaránt. A hidegtálad is nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-)
Törlésén csak tehéntúróból szoktam (meg is kivántam, holnap ez lesz :-) ki fogom próbálni vegyesen is, köszi az ötletet
VálaszTörlésFenci, szívesen! Örülök, hogy tudtam ötletet adni! :-)
TörlésÓh, juhtúró is van benne, csodás!
VálaszTörlésKöszönöm! Szerintem így a legfinomabb, vegyesen. Persze mindenképp szeretjük!
Törlés