Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg zsír
- 1 nagy tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 5-6 dkg pirított tökmag
Így készült:
A lisztet, sót, zsírt, reszelt sajtot tálba mértem és összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojást és tökmagot, majd annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Kanalanként pakoltam, 3 púpozott evőkanállal kellett bele.
Az összegyúrt tésztát 1-2 órai pihentetés után kinyújtottam, négyzetekre vágtam, tepsibe pakoltam s 180 fokon pirulásig sütöttem.
Finoman, omlósan ropogós falatkák lettek.
A sót egy púpos és egy csapott teáskanállal mértem.
Másféle mag is kerülhet bele, akár többféle is, ízlés, lehetőség szerint. A teteje ezúttal csupasz maradt, de tetszés szerint beszórható sajttal, vagy tojással lekenve valamilyen maggal.
Nagyon guszták, helyes kockák lettek belőle! Ezt én sem vetném meg 😊
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
TörlésÖtletes!
VálaszTörlésKöszönöm, Vicuska!
Törlés