2020. február 25., kedd

Tökmagos kockák

Ezúttal nem pogácsa készült útravalónak Fiamnak, ilyen ropogós apróságokat sütöttem. Lehet, hogy a magam kedvéért! 😉 Mert talán én vagyok a legnagyobb rajongójuk, de a többiek sem vetik meg. Leányzó két nap múlva kóstolta meg, akkor jegyezte meg, hogy ez finom. Az bizony!

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg zsír
  • 1 nagy tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5-6 dkg pirított tökmag
Így készült:
A lisztet, sót, zsírt, reszelt sajtot tálba mértem és összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojást és tökmagot, majd annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Kanalanként pakoltam, 3 púpozott evőkanállal kellett bele.
Az összegyúrt tésztát 1-2 órai pihentetés után kinyújtottam, négyzetekre vágtam, tepsibe pakoltam s 180 fokon pirulásig sütöttem.

Finoman, omlósan ropogós falatkák lettek.
A sót egy púpos és egy csapott teáskanállal mértem. 
Másféle mag is kerülhet bele, akár többféle is, ízlés, lehetőség szerint. A teteje ezúttal csupasz maradt, de tetszés szerint beszórható sajttal, vagy tojással lekenve valamilyen maggal.

4 megjegyzés: