Hozzávalók:
- 1 l tej
- nagy csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 evőkanál gríz
- 15-20 dkg zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál olaj
- lekvár a tálaláshoz
Így készült:
A tejet, sót, cukrot, vaníliás cukrot melegedni teszem. Még langyosan belekanalazom a grízt, s állandóan kavargatva felfőzöm.
Míg hűl, az olajon világosra pirítom a morzsát.
A megdermedt tejbegrízből kiskanállal galuskát szaggatok, meghempergetem a morzsában.
Lekvárral nyakon öntve ettük, most épp levendulás sárgabaracklekvárral.
Egy újabb egyszerű és nagyszerű étellel bővült az étlap általa.
Finom lehet eddig még nem hallottam erről de a tejbegrízt szeretem /csak én/ biztos tudnám szeretni. Ma éppen grízes tésztát csináltam lekvárral ettem az is finom volt/ ez az étel sem tartozik férjuram kedvenc ételei közé sajnos:)
VálaszTörlésNálunk visszatérő recept lett, szeretjük. Úgy látszik, a férfiak nem rajonganak a grízes ételekért- Férjem sem.
TörlésÉn grízes tésztát nem szoktam főzni, valahogy nem honosodott meg nálunk. Biztos megenném, nem vagyok válogatós. Lehet, egyszer arra is rákapunk. :-)
Én sem hallottam még róla, de finom lehet, főleg ilyen finom házi lekvárral 😊. Bár tejbegrízt nem szoktunk enni, de a grízes tésztát szeretem, és pudingfélékben, desszertekben és sütikben szoktam a tejbegrízt felhasználni.
VálaszTörlésÚgyhogy szívesen megkóstolnám ezeket a galuskákat is 😊.
Egy próbát mindenképp megér, s vagy beválik, vagy nem készíted többet. Nálunk bevált! :-)
TörlésMikor a gyerekek kicsik voltak, gyakrabban főztem tejbegrízt, manapság ritkán kerül rá sor. De néha kimondottan jól esik, én szeretem, azt is lekvárral a legjobban.