Hédi kedvenc pizzája

 Van a faluban egy étterem. Egész finom pizzákat sütnek- néha rendelünk. Hol ilyet, hol olyat, még egyikben sem csalódtunk. De ha Hédire van bízva, milyen legyen, akkor tejfölös alapú, csirkehúsos-kukoricás mellett dönt. Már régóta tervezem, hogy megpróbálom házilag elkészíteni, meglepve vele- most jött el az ideje. Épp Budapesten van, órája volt ma, de már hazafelé tart. Vár rá kedvenc pizzája!  Ugyan nem teljesen tudtam azt az ízt megalkotni, de nekem ízlik, ez az én változatom.





Hozzávalók, 2 tepsihez:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej/víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
A feltéthez:
  • 1 csirkemell
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só, bors, paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • néhány pepperoni /csípős paprika
  • 30 dkg sajt
  • 4 dl tejföl, csipet só, 1 gerezd fokhagyma
Így készült:
A csirkemellet kisebb darabokra vágtam. Az olajon párolódni tettem. Sóztam, borsoztam, fokhagymával ízesítettem. Pici paprikát is szórtam rá. Addig pároltam, míg a leve elfőtt.
A tésztához 2 dl tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztben elvegyítettem a sót, majd hozzáadtam az élesztős tejet. Gyúrni kezdtem, s közben annyi langyos vizet adagoltam hozzá, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjak.
A megdagasztott tésztát letakarva kelni hagytam. 
Közben kibontottam, leszűrtem a kukoricakonzervet.
A tejfölt elkevertem a sóval és az összezúzott fokhagymával.
A sajtot lereszeltem.
A megkelt tésztát két részre osztottam. Felét kinyújtottam, nagy tepsibe tettem. Lekentem fele tejföllel, elosztottam rajta a hús és kukorica felét, ízlés szerinti mennyiségű csípős paprikát aprítsunk rá. Fele sajttal beborítottam, s ment is a 190 fokos  sütőbe.
Mikor az első majdnem megsült, a tészta másik felével ugyanígy jártam el, majd váltotta az elsőt a sütőben.


Most már azt is elmondhatom, hogy Leányzóm teljesen elégedett volt vele. Meg mindenki más is. :-)
Elég gyakran készül nálunk pizza, de a blogon még nincs, hogy, hogy nem. Ez az első. Pedig néha fotó is készült róluk. Majd következik a többi is, valamikor! ☺
Többnyire csak vízzel dagasztom a pizza tésztáját, most a kezem ügyében volt a tej, ezért került az is bele. Néha a tésztájába is kerül oregánó és bazsalikom- tényleg, most ez teljesen kimaradt. Lehet, hogy ezt hiányoltam belőle? Legközelebb teszek bele, s meglátjuk.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett guszta! Egészen megkívántam jó régen mikor a gyerekek hoztak nekem a kapros csirkemell feltéttel volt a kedvenc de a kukoricás is jöhetne:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) Hmmm, kapros csirkemell, de jól hangzik! No olyan lesz legközelebb! Köszönöm az ötletet! :-)

      Törlés
  2. Nagyon guszta, finom ebédetek volt! Én is szeretek házi pizzát sütni, csak kicsit kevesebbet 😊, van is pár fent a blogomon. Tejfölös alapút még nem csináltam, jó lenne egyszer kipróbálni....

    VálaszTörlés
  3. Látom kicsit változtattál a fejléceden, így valóban jobb! De nekem úgy is tetszett 😊😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) Jó dolog a pizza, nálunk amolyan maradékfelhasználó étel. Tejfölösen eddig én sem sütöttem, de így is finom.

      Törlés
  4. Finom lehetett! Mi még nem kóstoltunk csirkéset, de el tudom képzelni, hogy finom volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tényleg finom volt! :-) Csirkehússal minden finom, miért pont a pizza ne lenne? Csak legközelebb kis oregánót is keverek a tejfölhöz- most elfelejtettem... Pedig az kell a pizzahatáshoz. :-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...