Ahogy várható volt, megint itthonról tanulásra lettünk ítélve. Ami nem olyan nehéz, mint elsőként volt, mert már rutinosabbak vagyunk. Nem örültem neki, de találtam benne azért jót is: némi időmegtakarítással jár, hisz megspórolom a munkába készülődés, jövés-menés idejét. Nem fáradtan, semmire-sincs-már-kedvem érzéssel huppanok haza délután 3-4-kor, csupán lesétálok a konyhába és teszem a dolgom. Blogot írni is van kedvem. Tényleg!
A karfiol az utóbbi időben ritka vendég lett nálunk. Nemrégiben épp ezért betettem egy szép nagy fejet a kosárba. Egy részét zöldséglevesbe csempésztem, a többi, némi tanakodás után, elkészült vacsorára krumplifasírt mintájára. Jégsalátával ettük, Leányzó pedig joghurttal- így is, úgy is finom volt.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- só
- 1 tömlős sajt (10 dkg)
- bors
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 2-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- teáskanálnyi morzsolt petrezselyem
- olaj a sütéshez
Finom lehetett, még nem ettünk ilyet, de biztos ízlene! A káposztás tészta pedig kimondottan kedvencünk 😊.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Nekünk nagyon ízlett! :-)
TörlésNem vagyok tésztapárti, de a káposztásat kimondottan szeretem- mondhatni, kedvenc tésztám.
Nagyon guszta! Már készítettem még régebben ízlett, de az utóbbi időben nem túl gyakran mert még annak is felment az ára!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-) Hát igen, annak is felment az ára. Mint szép lassan mindennek...
TörlésMég nem ettem karfiolfasírtot, szerintem sort kerítek rá, hogy ez változzon :)
VálaszTörlés