Leányzó kérésére vettünk mogyoróvajat. Kíváncsi volt rá, milyen. Mert még nem volt ilyesmi a konyhánkban. Annyira nem nyerte el a tetszését, hogy elfogyjon, ezért, mikor szembejött velem egy ezzel ízesített kuglófrecept egy újságban, eldőlt a sorsa az üvegben maradt kencének. Persze nem követtem teljesen a receptet, s egy tábla csokival is gazdagítottam, ami határozottan jót tett neki.
Hozzávalók:
- 2 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg csokoládé
Így készült:
A csokit feldaraboltam.
A kuglófformát kikentem.
A tojásokat elkevertem a cukorral és a mogyoróvajjal, majd belekerült a puha vaj. Mikor egynemű. hozzáadtam a lisztet és sütőport, simára kevertem, végül két-három részletben hozzákevertem a tejet. Mikor ezzel is simára keveredett, belevegyítettem a csokidarabokat.
A masszát a formába öntöttem, elegyengettem s 180 fokos sütőbe tettem.
Tűpróbáig sült.
Recept innen: Receptmánia, 2016./1.
Így elfogyott a mogyoróvaj is. ☺
A klasszikus, amerikai lekváros kenyeret kipróbáltátok vele? :-DD
VálaszTörlésA kuglóf nagyszerű lehet! :-)
Nem, Zsuzsa, eszembe sem jutott. Lehet, ezért nem lopta be magát a szívünkbe? :D
TörlésKöszönöm szépen! :-)
Jól néz ki a kuglóf, szép színe lett! Mogyoróvajat én sem ettem még, nem is tudom hogy néz ki 😊. Akkor ez olyan kellemest a hasznossal megoldás volt, a vaj is elfogyott és egy finom kuglófotok is lett 😀.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
TörlésEgyszer érdemes megkóstolni, aztán vagy bejön, vagy sem. Füldimogyoró pépesítve- ennyi. Házilag is elkészíthető, bár csak olvastam róla, nem próbáltam.
Nálunk mindig van mogyoróvaj, mert nagyon szeretjük. Ez a kuglóf finom lehetett! Egyszer letesztelem. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elnyerte a tetszésedet a kuglóf! :-) Hogyan, mire használjátok a mogyoróvajat? Lehet, végül mi is rákapunk...
Törlés