A húgomnak szalakális sütirecepteket ígértem. Van néhány a tarsolyomban, itt majd megtalálja őket.
Elég gyakran sütök szalakális lapokat, szeretem őket, mert mindig puha, kellemes állagú lesz az eredmény. A kedvenceim is ezek közül kerülnek ki.
A szalalkáli ammónium-hidrogén-bikarbonát, mely a sütés során széndioxidra, vízre és ammóniára bomlik. Csak vékony süteménylapok lazítására alkalmas. (Ezt mind nem magamtól tudom, egy régebbi Kiskegyed konyhájában találtam az infót.) Sütés közben kellemetlen illatot áraszt, de ez az ízét nem befolyásolja, a végeredmény annál kellemesebb lesz.
Puff neki! Most kell rájönnöm (2011.03.11.), hogyan írjuk helyesen: SZALALKÁLI. Ott volt számtalanszor a szemem előtt, s elsiklottam felette. No de a jó pap is holtig tanul...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta
Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...
-
Egyik kolléganő hozott az iskolába ilyen kevert sütit, telis-tele cseresznyével. Nagyon finom volt, persze hogy recepttel együtt jöttem haza...
-
Azért hamis, mert zsírral készült. Nincs malacka, nincs háj, de van bolti, fehér, préselt zsír. Ezzel próbálkoztam. Gyerekkorunkban a diszn...
-
Vendégeink jöttek, két kedves, ritkán látott nagynéni, s ebből az alkalomból szerettem volna előrukkolni valami különleges sütiv...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése