Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 1 csomag szalalkáli (0,5 kg liszthez való)
- 1 dl tej
- tejföl
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 10 dkg őrölt dió vagy mogyoró
A lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, kávét, kakaót, cukrot, a tejben feloldott szalalkálit, összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejfölt adunk hozzá. Kemény, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha mégis ragadna, pici lisztet adhatunk még hozzá.
3 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, tepsi hátán sorra kisütjük őket.
A krémhez előbb a pépet főzzük meg: a lisztet és kávét simára keverjük kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadásával állandóan kevergetve sűrű pépet főzünk. Míg kihűl, időnként megkeverjük. Közben elkeverjük a margarint a cukorral, s a kihűlt pépet kanalanként adjuk hozzá.
Megtöltjük a lapokat, a felső lapra, a tetejére is krémet kenünk, s beszórjuk a darált dióval vagy mogyoróval.
Ezt a receptet a nosalty-ra is beküldtem, ugyanúgy, mint a most következőt.
igazi ízbomba, gratulálok hozzá!
VálaszTörlés