Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 1 csomag szalalkáli
- 2 tojás
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 6-8 csepp mandulaaroma
- 10 dkg ét tortabevonó
- 3-4 dkg fehér csoki
A lapokhoz valókat összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán sütjük.
A krémhez a lisztet előbb kevés tejben simára keverjük, majd apránként a többit is hozzáadjuk, s állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a mandulaaromát. Ízlés szerint lehet többet is csepegtetni bele. Időnként magkavarva hűtjük ki. A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzákanalazzuk a kihűlt mandulás pépet.
Megtöltjük a lapokat.
A tortabevonókat külön-külön gőz fölött felolvasztjuk, a barnával bevonjuk a sütit, a fehérrel pedig körkörösen becsorgatjuk.
Azért álljon itt az eredeti krém összetétele is:
- 4 tojássárga
- 5 kanál kakaó
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- 7 dl tej
- 10 dkg vaj
- 4 tojásfehérje felvert habja
Talán a nyers tojásfehérje riasztott vissza ennek a krémnek az elkészítésétől, ugyanis irtózok a nyers tojástól, legyen szó sárgájáról vagy fehérjéről. Gőz fölött felverve ok, de így... De most úgy gondolom, egyszer elkészítem ezzel a krémmel is, persze tojás nélkül. Mert a kakaós krémmel mutatósabb lenne ez a süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése