Blogkóstoló 12. Kráter szelet, vaníliás tejbegríz, süni, süti

Múlt hét végén megijedtem, hogy akkor jár le a határidő, miközben épp Unokaöcsém keresztelőjére sütöttem. De megnyugodva vettem tudomásul, hogy még egy hét áll rendelkezésemre. Húúú, minő megkönnyebbülés.
Zsuzsa, a legújabb forduló tortatündér háziasszonya a SüniSüti blogot sorsolta nekem. Ha már süti, csakis nekem való lehet:-) Jártam már a blogon, de most fogtam magam, s elejétől végéig átböngésztem. Fele süni, fele süti a blognak, a nevéhez méltóan:-) A blog ifjú írója szokatlan háziállatot dédelget, egy Samu nevű cuki sün tulajdonosa. S mindenféle sün-vonzatú dolog gyűjtője, közzétevője. Érdemes betérni hozzá, nem csak a receptekért, de meglepően sok formában köszön vissza a kedves állatka, a sün a blogjáról!
A sünit is megcsodáltam, de elsősorban a sütiket tanulmányoztam tüzetesebben. Jó néhányat lejegyeztem, majd levonultam a konyhába, s miután leszűkítettem a kört, elkészítettem a gyerekeknek délutáni nasinak a vaníliás tejbegrízt, lévén nagy tejbepapi rajongók, majd megsütöttem a kráter szeletet, mindannyiunk kedvére.
S ha már sün, Gergő szobájából kerítettem egyet a fotózáshoz:-)

Vaníliás tejbegríz

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál gríz
Így készült:
A tej nagy részét a sóval, cukorral és a vaníliás cukorral főni tettem. A pudingport a többi tejjel elkavartam. A grízt és a pudingos tejet a forró tejhez öntöttem, kavargatva sűrűre főztem.
Kakaóval megszórva, még melegen ettük.
 
Kráter szelet

Hozzávalók:
A pudinghoz:
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
A tésztához:
  • 5 nagy tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 1,2 dl olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
A tetejére:
  • 4 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
Így készült:
Megfőztem a pudingot a 8 dl tejben, a cukorral.
A tésztához előbb a tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a kakaót, lisztet, sót, sütőport, tejet, elkevertem, majd 2-3 részletben hozzákevertem az olajat.
A masszát kikent tepsibe simítottam (28×34 cm-es). Rákanalaztam a pudingot és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
Közben a tejfölben elkevertem a cukrot és vaníliás cukrot, majd a még forró sütire kentem.
Mivel nagy tepsiben szándékoztam sütni, kicsit emeltem az adagon. A puding soknak bizonyult, de sebaj, a maradékot kikanalazták. Aki meg kitalálta a tejfölt a tetejére, annak csak gratulálni tudok. Igazán jót tesz a sütivel, annyival puhább, krémesebb, nagyon finom tőle.
Süni, köszönjük a recepteket, a többit is, ami még elkészítésre vár!

15 megjegyzés:

  1. Köszönöm a kedves szavakat, nagyon cuki a süni a képeken és örülök, hogy mindkét desszert elnyerte a tetszéseteket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh és ha van kedved ezekkel a receptekkel, sünis fotókkal még részt vehetsz a nálam most futó JÁTÉK- on is ;)

      http://sunisuti.blogspot.hu/2013/10/200-bejegyzes-jatek-terulj-terulj-sunis.html

      Törlés
    2. Nagyon szívesen:-)
      Mindjárt megnézem a játékot, ha még el nem késtem. Amúgy a Blogkóstolót kivéve nem szoktam játszani, de a kedvedért megteszem:-)

      Törlés
  2. Nagyon stílusos vagy azokkal a sünikkel! :) És olyan finom dolgokat készítettél, amit még tüskés barátaink is szívesen kóstolgatnának, ebben biztos vagyok! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsa! Hmmm... Samu süninek kellett volna kóstolót küldenem, s akkor meggyőződhettünk volna az igazadról:-)))

      Törlés
  3. Jó volt olvasni soraidat!!! Finomra sikerült a blogkóstolód :)

    VálaszTörlés
  4. Húú, de nagyon guszta lett ez a sütike!! Remek választás volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Janka, köszönöm! A tényárról rohamosan fogyó szeletek is ezt igazolták:-)

      Törlés
  5. Mindkettőt megkóstóltam volna szívesen:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is jöhetne, jól néz ki!

    VálaszTörlés
  7. Jaj, ezt a sütit nagyon imádom!!
    Olyan hangulatosak a képeid...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, én is! Régebb készítettem tejföl nélkül, kicsit másképp, de így sokkal finomabb.
      Köszönöm:-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...