Hozzávalók:
- 6 tojásos piskóta
- 1 l tej
- 10 evőkanál liszt
- 3 tojássárga
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 6 dl tejszín + 3 evőkanál cukor
- habfixáló
Így készült:
A piskótát kikavartam, sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítottam, kisütöttem.
A lisztet (közepesen púposan kanalaztam) kevés tejjel és a tojások sárgájával simára kevertem, majd fokozatosan hozzáadtam a többi tejet. A vaníliás cukorral együtt állandóan kavargatva felfőztem.
Kavargatva hagytam kihűlni. Közben a vajat a cukorral elkevertem, s kanalanként hozzáadtam a kihűlt lisztes pépet. Habosra kevertem, a kihűlt piskótára simítottam.
A tejszínt a cukorral habbá vertem. A végén két habfixáló is került bele, nem nem akart eléggé keménnyé verődni.
A habot a krémre simítottam, kanál hátával hepehupásra igazítottam.
Tartottam tőle, hogy a sok péptől lisztízű lesz a krém, de nem, nem volt az. Finom volt, jól is jött, hogy a vasárnap délutáni pihenés (végre!) közepette van mire rájárni. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése