Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 75 dkg liszt
- 25 dkg reszelt főtt krumpli
- 25 dkg zsír
- 2 tojássárga
- 1 mokkáskanál só
- 2 evőkanál tejföl
- lekvár tölteni
- porcukor beszórni
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
A liszthez adtam a sót, zsírt, krumplit s összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojások sárgáját, az élesztős tejet s két evőkanál tejfölt.
Összegyúrtam a tésztát. Inkább kemény legyen, mint lágy, mert krumplis tészta lévén úgyis lágyulni fog kelés közben.
Fél óra pihentetés után deszkára borítottam, 8 gombócra osztottam.
Enyhén lisztezett deszkán mindegyiket vékonyra, kör alakúra nyújtottam, előbb 2, majd 4, végül 8 részre vágtam. Mindegyikre lekvárt tettem, feltekertem, tepsibe rakosgattam.
180 fokon világosra sütöttem.
3 tepsivel lett, egyik fogyott a másik után. Tegnap délután sült, reggelre már csak egy volt. Mostanra írmagja sem maradt! :-)
Olyan jó a fotód, hogy már nyújtottam a kezem a tányér kifliért! :D
VálaszTörlésEzt jól összehoztad, nagyon guszták :-) Már kiadhatnál egy könyvet a saját ötletből készült receptjeidből, biztos nagy sikere lenne :-)
VálaszTörlésDe szép kiflik! :) Ízlene, főleg a finom szilvalekvár miatt.
VálaszTörlés