2016. október 24., hétfő

Mézes-diós sütőtökös szelet

Így legalább elfogy a sütőtök. Én ettem belőle egyedül. Fiam is megkóstolta biztatásomra, s fintorogva jegyezte meg, hogy nem is olyan rossz. De a kóstolásnál tovább nem jutott. :-) Épp sütni kellett másnapi nevezetes napjára suliba vinni, hát egyikbe belecsempésztem az előző nap sütőben megsütött tököt. A másik túrós lett. s hát nem mégis a tökösnek lett nagyobb sikere? S nem is a csoki volt a siker oka, mert még a máz előtti kóstolás során ezt minősített finomabbnak Gergő.

Hozzávalók:

  • 40 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 2 nagy tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet szódabikarbóna
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg étcsokoládé + 3 dkg vaj
Így készült:
Az előző nap megsütött sütőtököt villával alaposan összetörtem. Hozzáadtam a cukrot, mézet, tojásokat, elkevertem. Belekevertem előbb az olajat, majd a tejet, ezt követően a lisztet együtt a sütőporral és szódabikarbónával, végül a darált diót és mazsolát. 
Miután alaposan összekevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, elsimítottam a masszát. 
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, a gőz fölött vajjal felolvasztott csokival bevontam. Dermedés után szeleteltem.

4 megjegyzés: