2016. október 27., csütörtök

Lekváros túrós-rácsos süti

Lekvárosan terveztem én a túrós sütit, csakhogy az alsó lapra, a túró alá szerettem volna kenni belőle. Mikor már beleborítottam a tölteléket a tepsibe, észbe kaptam ugyan, de késő volt. Na ezért került a tetejére, a rács közé. Így még mutatósabb is lett, s nem kevésbé finom.
Hozzávalók:
A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 14 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás + 2 fehérje
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • + sárgabaracklekvár
Így készült:
A tésztához a lisztet, sót, cukrot, sütőport elmorzsoltam a zsírral, majd a tojássárgák és tejföl hozzáadásával összegyúrtam. 
A töltelékhez a túrót villával áttörtem. Elkevertem a cukorral, sárgákkal, citromlével, tejföllel.
A fehérjéket -mind a négyet- kemény habbá vertem, a túrós masszához kevertem.
A tésztát két részre osztottam. A nagyobbat tepsi méretűre nyújtottam -28×34 cm-es- , kibéleltem vele a tepsit. Ráborítottam a túrótölteléket, majd a maradék tésztából berácsoztam.
A rácsok közé 1-1 teáskanál baracklekvárt tettem.
180 fokos sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a tetején szépen megpirult a tészta.

A túrós sütik önmagukban is finomak, de én nagyon szeretem baracklekvárral társítva is. Vagy valamilyen gyümölccsel. Mondjuk meggyel. 

4 megjegyzés:

  1. Így talán még jobb, mindenesetre újdonság :-) Ügyesen megoldottad!

    VálaszTörlés
  2. Így még mutatósabb lett! :) Imádnám! Odavagyok a túrós sütikért. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Vanilin! Nálunk is kelendőek a túrósak, bármilyen formában!

      Törlés