Baconbe tekert, sajttal-tojással töltött fasírt

A fasírt minden ünnep kelléke. Így vagy úgy. Vagy csak simán, gombócolva s olajban sütve, vagy töltve valamivel s sütőben sütve rúd formájában. Hogy megint más legyen, most sajttal és fél tojásokkal töltöttem és baconbe csavarva sütőben sültek ki. Így is finom!
Hozzávalók:
  • 10 főtt tojás
  • 1 kg darált hús
  • bors , paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szelet kenyér
  • 4 nyers tojás
  • 10 dkg sajt (trappista)
  • 30 dkg szeletelt bacon
Így készült:
Megfőztem a tojásokat. Mikor kihűltek, megpucoltam, félbevágtam mindegyiket.
A darált húst, fűszereket, zúzott fokhagymát, beáztatott is kicsavart kenyeret, tojásokat összegyúrtam. Ha lágy a massza, zsemlemorzsát teszek még hozzá.
Nagyobb gombócokat vettem a tenyerembe,  ellapítottam, fél tojást és darab sajtot tettem bele, összecsomagoltam. Baconszeletbe csavartam, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam.
180 fokon addig sültek, míg szépen megpirultak.
Maradt néhány fél főtt tojás, nem tudtam előre, mennyi gombócra lesz elég a massza. 
Finom lett, a megpirult bacon rajta különösen jó ízt adott neki. Kiadós is, lett belőle bőven. Negyedelve tálaltam, a sok más mellett bőven elég annyi belőle.
Aszalt szilvával töltött csirkemell van mellette, a másik nagy kedvenc az előételek között. Nincs különösebb receptje, a vékonyra szeletelt csirkemellet egymás mellé teszem, sózom-borsozom, kirakom egy sor aszalt szilvával és vékonyra szeletelt Brie sajttal. Mindezt alufólián. Annak segítségével feltekerem, s belecsomagolva sütőben sül. Kihűlés után szeletelem.



1 megjegyzés:

  1. Egyik finomabb mint a másik :-) Ez a fasírt nagyon tetszik, különleges, tényleg ünnepi!
    Aszalt szilvával töltött töltött csirkemellet én is szoktam csinálni, de teszek bele még egy szelet sonkát és sajtot is, és úgy tekerem fel, aztán körbetekerem még baconnel :-)
    A lányomék nagy kedvence, sokszor ezt kérik, ha jönnek :-)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...