Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál tejszín
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot tálba tettem, elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam az összemorzsolt élesztőt, a tejet, tojást, kevés tejfölt. Gyúrni kezdtem, s közben még annyi tejfölt tettem hozzá, hogy könnyen gyúrható, sima tésztát kapjak.
A tésztát 1 órányit pihenni hagytam.
A gesztenyemasszát elkevertem a cukorral és vaníliás cukorral, közben annyi tejszínt adtam hozzá, hogy kenhető masszát kapjak.
A tésztát 8 részre osztottam. Mindegyiket gombóccá hengergettem, majd sorra kerek lappá nyújtottam. Ketté, majd négybe vágtam, ezeket is feleztem. Így minden gombócból 8 kifli lett. Kevés gesztenyemasszát tettem minden tésztadarabra, felsodortam, meghajlítottam, tepsibe pakoltam.
180 fokon világosra sütöttem.
Egy részére szórtam porcukrot, bár anélkül is elég édesnek találtam.
Az utolsó tésztagombócnál elfogyott a gesztenye, így azokba baracklekvár került. De dióval vagy mákkal is tölthető. Finom, puha kiflik lettek. Kicsit túl is sütöttem, egy árnyalattal világosabban még puhább lenne. De a jelek szerint így sem fog a nyakunkon maradni! :-)
Ez nagyon finom lehetett, és szépek is lettek! Én sűrűn szoktam gesztenyés sütiket készíteni, általában a leveles mirelit tészta felhasználásával, de kelt tésztához is jó lehet ez a töltelék :-)
VálaszTörlésSzépek és finomak! :) A gesztenyés sütiket én is nagyon szeretem.
VálaszTörlés