Mióta Leányzó hókiflirajongó, minden karácsonyra készül, így vagy úgy. Most is készült kiflike, bár másmilyen, de ráfogtuk, hogy ez az idei hókifli. Sikere mindenképpen legalább akkora volt! :-) Tényleg finom lett, frissen pihe-puha. Rá is jártak rendesen. A kóstoló óta nem is ettem belőle, de feltételezem, még mindig ehető. :-)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 25 dkg zsír
- 3 tojássárga
- 1 evőkanál ecet
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- kis üveg sárgabaracklekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- + vaníliás porcukor beszórni
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt s hagytam felfutni.
Közben a lisztet, sót elvegyítettem a porcukorral s elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a sárgákat, ecetet, élesztős tejet s összegyúrtam annyi tejföllel, hogy könnyű, puha tésztát kapjak.
Egy órányi pihentetés után 8 gombócra osztottam a tésztát.
A töltelékhez valókat összekevertem.
Mindegyik gombócot vékony, kerek lappá nyújtottam, 8-ba vágtam, megtöltöttem, feltekertem.
Tepsibe pakoltam, s 180 fokon világosra sütöttem. Még melegen porcukorba forgattam.
Nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésSzépek és finomak! :) Nagyon boldog, szerencsés és egészségben gazdag új évet kívánok! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! Boldog új évet kívánok Nektek is!
Törlés