2018. január 3., szerda

Diós-lekváros kifli

Mióta Leányzó hókiflirajongó, minden karácsonyra készül, így vagy úgy. Most is készült kiflike, bár másmilyen, de ráfogtuk, hogy ez az idei hókifli. Sikere mindenképpen legalább akkora volt! :-) Tényleg finom lett, frissen pihe-puha. Rá is jártak rendesen. A kóstoló óta nem is ettem belőle, de feltételezem, még mindig ehető. :-)

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 25 dkg zsír
  • 3 tojássárga
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • kis üveg sárgabaracklekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • + vaníliás porcukor beszórni
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt s hagytam felfutni.
Közben a lisztet, sót elvegyítettem a porcukorral s elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a sárgákat, ecetet, élesztős tejet s összegyúrtam annyi tejföllel, hogy könnyű, puha tésztát kapjak. 
Egy órányi pihentetés után 8 gombócra osztottam a tésztát.
A töltelékhez valókat összekevertem.
Mindegyik gombócot vékony, kerek lappá nyújtottam, 8-ba vágtam, megtöltöttem, feltekertem.
Tepsibe pakoltam, s 180 fokon világosra sütöttem. Még melegen porcukorba forgattam.


4 megjegyzés:

  1. Szépek és finomak! :) Nagyon boldog, szerencsés és egészségben gazdag új évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Vanilin! Boldog új évet kívánok Nektek is!

      Törlés