Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 20 dkg zsír
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál porcukor
- 3 tojássárga
- 4-5 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 3 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 5 dkg reszelt étcsoki
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a sárgákat és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.
Míg elkészült a töltelék, pihenni hagytam.
A töltelékhez a fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem. Belevegyítettem a darált diót és reszelt csokit.
A tésztát 6 részre osztottam. Mindegyiket vékony kerek lappá nyújtottam, majd 8-ba vágtam. Előbb ketté, majd még ketté, s feleztem minden negyedet. Mindegyikre mokkáskanálnyi tölteléket tettem, felsodortam, tepsibe pakoltam.
180 fokos sütőbe világosra sütöttem őket.
Pici porcukort is szórtam rájuk, de anélkül is fogyasztható.
A diótöltelék lekvárral keverve is finom. Barátnőmtől hallottam, hogy ő a folyósabb lekvárokba szokott keverni kevés diót, hogy a sütibe maradjon a töltelék. Én fordítva csináltam már, a dióhoz kevertem kevés lekvárt, hogy összefogja.
Látszik rajtuk, hogy isteni finomak! :) Áldott, békés karácsonyt kívánok!
VálaszTörlésKöszönjük szépen! :-)
Törlés