Hozzávalók:
2 dl-es bögrével mérve:
- 2 tojás
- 2 bögre cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 bögre liszt
- fél bögre olaj
- 1 bögre tej
- 1 üveg őszibarackdzsem (vagy más lekvár) (3 dl)
Így készült:
A tojásokat a cukorral, fahéjjal, szódabikarbónával kikavartam, majd a többi hozzávalót is belemértem, lekvárostul, s alaposan elkevertem.
Tepsibe borítottam, tűpróbáig sütöttem. Tepsi mérete: 26×34 cm.
És tényleg mézes ízű! :-) Biztosan a fahéjnak köszönhetően. Mivel darabos lekvár került bele, így gyümölcsdarabkák is vannak benne. Eredetileg sárgabaracklekvár kell bele, de ezzel is igen finom volt. És ha még az a csoki is rákerül, nem szégyellném ünnepeken vendégek elé tenni! 😊
2021. július 24.
Azóta már többször készült a süti, legutóbb tegnap. Történt, hogy a lányok érettségi után szétszéledtek, mindenki járta a maga útját. Hédi panaszkodott is, hogy nem keresik őt. Tegyük hozzá, hogy Ő sem kezdeményezett. Aztán a tanév végén mégiscsak egymásra találtak, legalábbis a csapatból néhányan. Tegnap épp egyikük szülinapjára mentek, s újra megsütöttem nekik ezt a sütit, a régi szép napok emlékére. Ezúttal csoki is került a tetejére, bár ebben a melegben nem volt a legjobb ötlet, nem akart megdermedni. Meg sem kérdeztem, milyen állapotban érkezett meg a süti, de a tálca üresen került haza.
Ugyanúgy készült, mint előzőleg, csak a lisztet púpos bögrével mértem, s olajból 3/4 bögrével került bele. A lekvár pedig az ősszel főzött alma-körte volt. No meg a csoki a tetején: 10 dkg tejcsokoládé két evőkanál olajjal felolvasztva, ez becsorgatva 5 dkg, 1 evőkanál olajjal felolvasztott fehér csokoládéval.
A legjobb dicséret, ha kiürül a tál, vagy a sütisdoboz :-)
VálaszTörlésÚgy bizony! :-) Ma sütöttem egy újabb tepsivel belőle! :-)
Törlés