Hogy ne kelljen másnap megetetnie a barátaival a sütikészletet, ilyen tartósat sütöttem ezúttal Fiacskámnak- uzsonnás zacskóba csomagolva.😉
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 nagy tojás
- 10 dkg aszalt áfonya
Így készült:
Előbb a lisztet, cukrot, vajat elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Kicsit ragadt a tészta, ezért nagyobb csipet liszttel megszórva, átgyúrtam, mindjárt engedelmesebb volt.
Kinyújtottam, szaggattam, tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.
Egyszerű és finom kis vajas keksz. Nem az a puha, omlós, inkább masszívabb, de én szeretem rágcsálni.
Több cukor is kerülhet bele, de nekem így is elég édes, meg más sem panaszkodott miatta.
Ez megint nagyon jól néz ki, de előbb még a Sacherosat tervezem végre... ;-)
VálaszTörlés