Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- nagy csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 12 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 1 csomag szárított élesztő
- 3 evőkanál tej
- 4-5 evőkanál tejföl
- szilvalekvár tölteni
- +porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. A közepébe borítottam az élesztőt, kevés tejjel elvegyítettem, majd annyi tejföllel gyúrtam össze, hogy összeálljon a tészta.
Fél órányi pihentetést követően 8 kis gombócra osztottam. Mindegyiket vékony kerek lappá nyújtottam, 8 részre vágtam, a szélesebb végéra lekvárt tettem, felsodortam, tepsibe pakoltam.
180 fokon világosra sütöttem.
Porcukorral szórtam be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése