Szóval gyorsan finomat: a néhány belevalót bedobálom az aprítógépbe, néhány fordulat, s kész is.
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej lilahagyma
- nagy csipet só
- fél citrom leve
Így készült:
Az avokádót kettévágtam, kanállal kivájtam a belsejét, aprítógépbe tettem. A megpucolt hagymát és megmosott paradicsomot feldarabolva szintén a gépbe tettem, a sóval és citromlével együtt.
Pépesítettem a zöldségeket, s pirítósra kenve már ettük is.
Az avokádó akkor érett, ha a héját megnyomva érezhető, hogy puha a belseje, s bele könnyen kikaparható. Ha éretlen, néhány nap alatt a kamrában is megpuhul.
Finom lehet, és jól is néz ki! Változatosabb vele a vacsora 😊
VálaszTörlésEgyszer régebben én is csináltam, fent is van a blogomon, de már nem is tudom, hogy milyen volt 😊
Köszönöm! :-) Nekünk ízlik! Most lehet bátran hagymát-hagymásat is enni, hogy nem megyünk sehova! :D
TörlésVicuskánál láttam egy joghurtos avokádókrémet, legközelebb úgy készül.