Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj/kevés zsír
- 6-8 darab krumpli (közepes, nagyobb méretű)
- só, bors
- 1 teáskanál házi ételízesítő
- 1 teáskanál házi darált pirospaprika
- kolbász/más felvágott
- petrezselyem
Így készült:
A krumplit megpucoltam, hasábokra/kockára vágtam.
A hagymát megpucoltam, apróra vágtam. Az olajon/zsíron megpároltam.
Hozzáadtam a krumplit és annyi vízzel felöntöttem, amennyi ellepi. Sóztam, nagy csipet borsot szórtam bele.
A kolbászt felkarikáztam, azt is hozzáadtam, valamint az ételízesítőt és paprikát.
Mikor a krumpli puhára főtt, megkóstoltam, ha szükséges, még sózom, esetleg pirospaprikát szórok még bele, de a kolbásztól többnyire elég paprikás lesz.
Végül petrezselymet szórok bele- most csak szárított volt, de a friss ad neki igazán jó ízt.
Savanyúság jól jön hozzá, bármilyen, ami kéznél van, amit szeretünk.
Előfordul, hogy olyankor főzöm, mikor nincs már leves, s csak palacsinta kell hozzá, vagy tarkedli.
Nagyon jól néz ki, finom lehetett! Mi szeretjük a paprikás krumplit, jó kis füstölt kolbásszal szoktam főzni 😊
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Kolbásszal az igazi, az már biztos.
Törlés