Idén először vetettem mángoldot. Nem terveztem, csak megakadt rajta a szemem a boltban a magok között. Fiam egy hosszú sort bevetett vele- s vártuk, vártuk, hogy kikeljen, még jobban az esőt, ami több, mint egy hónapot váratott magára a tavaszon. Aztán beraktam paradicsompalántával a hosszú sort, s másik magot vetettem másik helyre. Végre eső is esett, az elsőként vetett is kibújt itt-ott a paradicsom között, az vörös erezetű- a második világoszöld, időközben szép nagyra nőtt. Azt olvastam róla, ugyanúgy használják, mint a spenótot. Azért kerestem hozzá recepteket- mifelénk nem annyira elterjedt, de a Balkánon elég sokat használnak belőle. Első kísérlet vele töltött mángold volt- megtöltöttem, mint a káposztát- ezt nem fotóztam le, pedig finom volt. Aztán kipróbáltam spenótként- ha nem tudom, nem mondom, hogy nem azt eszek. Évek óta nem főztem spenótot- a család nem a rajongója. Ebből is ketten ettünk Férjemmel. Pedig tükörtojással egész ehető!
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor mángold (vagy spenót)
- só
- víz
- 1 evőkanál liszt
- 4-5 evőkanál olaj
- 1-2 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- tojás a tálaláshoz
Spenót-funkènt ez is bejönne nekem biztosan.
VálaszTörlésHa a spenótot szereted, ez is ízlene- tök olyan. Bár nálunk csak magam kedvéért főzök ilyesmit.
TörlésBiztos finom volt! Én is főztem már belőle, úgy mint a spenótfőzeléket. Nekünk is ízlett 😊
VálaszTörlésNálunk ez igen megosztó, azaz a spenót, ezáltal a mángoldfőzelék is. Egyedül vagyok, aki azt mondja rá, hogy igenis, finom. :-)
Törlés