Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 üveg meggydzsem (vagy magozott meggybefőtt)
- 70 dkg tehéntúró
- 4 tojás
- csipet só
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 kis pohár tejföl
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam. Kinyújtottam, kibéleltem vele a sütőpapírral bélelt tepsit.
A túrót áttörtem, hozzáadtam a cukrot, a tojások sárgáját, citromhéjat, pudingport. Alaposan összekevertem. A 4 tojás fehérjét a csipet sóval keményre vertem, majd lazán beleforgattam a túrókrémbe.
A tészta tetejére kentem a meggydzsemet, erre simítottam a túrót.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje pirulni kezdett.
Kihűlés után szeleteltem.
A meggydzsem a tavaly készült. A kimagolt meggyet rövid ideig főztem, míg kicsit besűrűsödött a leve, de darabos maradt. Így akár kimagolt meggy helyett is használható.
Tudod, hogy ez az egyik kedvenc sütim?? Imádom a meggyet és túrót együtt... Bár az én receptem nem igazán ilyen, mint a tied, de tetszik ez is. ;-)
VálaszTörlésGabriella, nem tudtam, de nem csoda:-) Nálunk is kedvencek a meggyes és túrós sütik, hát még a kettő együtt... Van még néhány hasonló receptem, lehet egyik közülük megegyezik e tieddel...
TörlésNagyon jó párosítás a túró és a meggy! Szerintem ezzel a házi meggydzsemmel még finomabb is, mint magvalt meggyel! :)
VálaszTörlésHankka, egyetértek! Ha nem is finomabb, de legalább ugyanolyan jó!
TörlésDe jól hangzik, nagyon finom lehet.
VálaszTörlésKati, valóban finom:-)
TörlésHm, meggy és túró, nálam nyerő!
VálaszTörlésLilla, nálunk sem megvetendő:-)
TörlésFinom lehetett! Meggy, túró, bármilyen variációban nagyon finom.
VálaszTörlésHajni, valóban, mindenképpen finom!
Törlés