2014. február 21., péntek

Meggyes zuzmó

Megakadt rajta a szemem Krisztina blogján. Nem csak a neve miatt, de azért is, mert a süti láttán jutott eszembe, milyen rég is készítettem meggyes sütit. Meg érdekesnek találtam a piskóta készítésének módját. Kis módosításokat eszközöltem rajta, ami leginkább a hozzávalók mennyiségének emelését jelenti. Mert kis tepsivel szóba sem állok ilyen nagy reményű sütik esetében:-)



Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 22 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
Így készült:
A meggyet szűrőbe töltöttem, hagytam lecsepegni.
A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott, de nem forró vajat. A fehérjéket egy csipet felvertem. A sárgájához borítottam, majd több részletben hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tepsibe simítottam, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
A krémhez a pudingporok és tej keverékét sűrűre főztem. Időnként megkeverve hagytam kihűlni.
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral elkevertem, majd hozzákanalaztam a kihűlt pudingot. habosra kevertem. Végül beleforgattam a lecsöpögött meggyet.
A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágtam, megtöltöttem a krémmel.
Akár azonnal is szeletelhető.
Nekem nem lett a krém rózsaszínű, talán nem kellett volna annyira lecsöpögtetni a meggyet. No és kihagytam a rumaromát és a porcukrot a tetejéről. Így is elég édesnek találtam. No és nagyon finomnak:-) Krisztina, köszönet a receptér! Keresgéljél máskor is a régi receptek között, jó dolgok sülnek ki belőlük:-)

1 megjegyzés:

  1. Tényleg érdekes neve van és nagyon guszta sütemény. :) Abszolút megértem, hogy növelted a hozzávalók mennyiségét, ránézésre is gyorsan fogyó sütinek tűnik! :)

    VálaszTörlés