Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 22 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Így készült:
A meggyet szűrőbe töltöttem, hagytam lecsepegni.
A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott, de nem forró vajat. A fehérjéket egy csipet felvertem. A sárgájához borítottam, majd több részletben hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tepsibe simítottam, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
A krémhez a pudingporok és tej keverékét sűrűre főztem. Időnként megkeverve hagytam kihűlni.
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral elkevertem, majd hozzákanalaztam a kihűlt pudingot. habosra kevertem. Végül beleforgattam a lecsöpögött meggyet.
A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágtam, megtöltöttem a krémmel.
Akár azonnal is szeletelhető.
Nekem nem lett a krém rózsaszínű, talán nem kellett volna annyira lecsöpögtetni a meggyet. No és kihagytam a rumaromát és a porcukrot a tetejéről. Így is elég édesnek találtam. No és nagyon finomnak:-) Krisztina, köszönet a receptér! Keresgéljél máskor is a régi receptek között, jó dolgok sülnek ki belőlük:-)
Tényleg érdekes neve van és nagyon guszta sütemény. :) Abszolút megértem, hogy növelted a hozzávalók mennyiségét, ránézésre is gyorsan fogyó sütinek tűnik! :)
VálaszTörlésBocsánat, de ennek semmi köze az igazi meggyes zuzmóhoz. Biztos finom sütemény ez is, csak nem meggyes zuzmó. Itt az eredeti. 26 percnél kezdődik https://www.youtube.com/watch?v=sU3Z6bVZzyY
VálaszTörlésEzen a néven találtam a sütit a fenti linken. Nem én adtam a nevét, eszembe sem jutott utána nézni, hogy nem hamisítványt sütök-e. De azért köszönöm a figyelmeztetést, rögvest utánanézek, milyen is az "eredeti". Az idézőjel csak azért, mert ahány ház, annyi szokás, annyi süti, annyi névvel illetve.
Törlés