2014. április 26., szombat

Kenyérfasírt

Bármilyen hihetetlen, több, mint egy hete nem ültem számítógép előtt. Nem voltak elvonási tüneteim, sőt, ahogy telt az idő, egyre kevésbé hiányoltam. Ma aztán rávettem magam:-)
Közben Leányzóm belépett a 13. életévébe, túl vagyunk egy mozgalmas húsvéton, s mindjárt az áprilison is. Azt mondanom sem kell, hogy rengeteg közzétenni valót gyűjtöttem össze, de a legutóbbival folytatom, azaz húsvéti maradékmentéssel. Mivel népes húsvétozó és szülinapozó csapat elé néztünk, nagy sütés-főzés folyt a konyhámban, s ahogy lenni szokott, bőven maradt ebből-abból, amit igyekeztem felhasználni. Az este a maradék tojásfehérje és a kenyér került sorra. Fasírt készült belőle, s még finom is lett!
Hozzávalók:

 • fél kg szikkadt kenyér
 • 6 tojásfehérje
 • 2 egész tojás
 • bors
 • fokhagyma
 • petrezselyem, metélőhagyma
 • olaj a sütéshez
Így készült:
A kenyér belét összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojásfehérjéket, egész tojásokat, fűszereket. Összekevertem, gombócokat formáztam, kissé lelapítottam. Nem túl forró olajban ( kis lángon) mindkét felét világosra sütöttem.

Friss zöldséget ettünk hozzá.
A bundás kenyérre emlékeztető íze volt, csak éppen fűszeresebb. Mióta van a kertben friss zöldféle, mindenbe rakok belőle, amibe el tudom képzelni az ízét. Hamarosan a zöldhagyma is ehető méretű lesz, de jó is lesz zsíros kenyérrel:-)

6 megjegyzés:

 1. Ó, ez nagyon jó kis tojásfehérje hasznosító recept. Klassz.
  Isten éltess a lánykádat utólag is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gabriella, köszönöm! Hogy ne csak sütemény készüljön a maradék tojásfehérjéből:-)

   Törlés
 2. Nagyon jó recept, még nem hallottam róla :-) Szép guszta lett!
  Isten éltesse a nagyleányt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Katalin!
   Én már hallottam kenyérfasírtról, de nem tudom, hogy így készül-e. A felhasználásra váró maradékok adták az ötletet.
   Köszönöm Hédi nevében!

   Törlés
 3. Boldog szülinapot Hédinek! :) Nekem nem is annyira a tojásfehérje, mint inkább a maradék kenyér hasznosítása miatt tetszik a recept, jó ötlet, viszem is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hankka, köszöni szépen!
   Nálunk is gyakran van szikkadt kenyér, bundás kenyér, kenyérpizza szokott belőle készülni, vagy megszárítom, s megdarálom prézlinek. Végső esetben a tojásos Néni tyúkjai kapják meg.

   Törlés